A long rest

Lama benar tak menulis… tak tahu apa yang nak ditulis or tak daya nak bersuara menyatakan hasrat hati…
Now, kami sekeluarga dah pun balik dari Jepun, ke tanahair tercinta.
Biar apa orang nak cakap… aku masih cuba menyesuaikan diri…

Arisa dan pelalian Polio

Hari ni bawa Arisa untuk pelalian Polio secara beramai2 di pusat kesihatan berdekatan. Bayaran takde, sebab ditanggung oleh Fujisawa-shi. Mama gi dan sampai sana dalam pukul 1 lebih. Kononnya nak awal sedikit meskipun waktu rawatan bermula jam 2 petang. Alih-alih, dah berderet2 dah yang datang. Sahih… bab beratur serah kat Jepun, sejam lebih pun masih sanggup nak beratur menunggu. Jangan kata sejam… bab nak beratur… kkdg ada yang sanggup bermalam dalam line-up nak nunggu tu.

Baca baki entri ini »

Games – Be A King

Mama suka game ni. Tapi masih in the middle main. Asyik restart je sebab tried to collect semua trophies in gold… akakakaka… Pening Adia tengok Mama dia… Tapi Adia pun suka tekan button ‘Start Over’  gaks…

Kdrama

Entah mengapa Mama dah jarang tengok JDrama… tukar selera kepada KDrama. Tapi bukan semua KDrama yang ditonton, Mama suka Period Drama…Historical… Ntah le… cantik tengok gayanya… n masih penuh sopan gaya ceritanya.

In the list… setakat 9 bulan kebelakangan ni(since Arisa dah dekat2 nak lahir),  ni ranking KDrama favourite Mama

  1. Jumong
  2. Hong Gil Dong
  3. Yisan
  4. Dae Jang Geum
  5. Capital Scandal
  6. Painter of The Wind
  7. Iljimae
  8. Hwang Ji Yi
  9. Kingdom Of the WInd
  10. Sea Emperor

Sekrang tengah tengok Strongest Chil Woo dan tengah cuba carik Empress Chunchu… Belum boleh cakap abis2 la… but Chil Wo lagi best dari Iljimae… Ehehe

Permulaan

sakura Bulan April 2009, musim persekolahan bermula. Sakura yang mekar berkembang, cantik dan sedap dipandang mata… Papa dah mula berkunjung ke lab university… Adia dah mula menunjukkan rasa cemburu terhadap Arisa sementara Arisa pula dah mula berdiri dan cuba menapak, padahal tak sampai sebulan dia merangkak. Mama? Apa permulaan baru untuk Mama? 

Mama selalu berfikir apa kebaikan yang perlu Mama lakukan dalam mengubah hidup Mama ini. Lately, seringkali terfikir, kehidupan selepas kembalinya manusia kepada Pencipta. Bagaimana… keadaaan di sana… Bagaimana suasana kepulangan kepada Pemilik Yang Hak… 

Seringkali itu juga yang mengganggu dan menjauhkan Mama dengan sedapnya tidur… 

Baca baki entri ini »

Bila hati mulai panas…

I just quit from the group. Better that way. I know that I’m not good enough… but I don’t know any other way to act… 

Pengecut? Biarlah… Kekadang lebih baik tidak tahu daripada mengambil tahu. Aku pun punya hati dan perasaan. Entah mengapa mudah tersentuh dengan kritikan… Aku tak pasti. Cuma… mungkin pada ketika aku menguruskan kerja2 kemasukan dulu… Adia membesar… tanpa disedari… Tak macam Arisa… perubahannya nyata di depan mata. Kasihannya Adia… mungkin ini ketikanya untuk aku tebus kembali masa2 yang dulu… Ne Adia-chan…gomen ne

Tag By Nini

 

Peraturan tag ini ialah:

1. Salin Badge untuk diletakkan di blog anda.

 tag11

2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda.

Nini: She is my sis-in-law. My husband ada 2 adik perempuan and Nini adalah yang bongsu. May be disebabkan Nini peramah, senang je nak bawa berborak dengan dia, esp masa zaman2 dah bertunang dengan Papa. Adia somehow ada gak perangainya seakan2 Nini. May be sebab masa ngandung dulu kitaorang banyak berjumpa. Pernah gi UKM tengok Nini menari lagi masa tu. She’ll be coming to Japan in April, surely Adia terjerit happy je nanti…

3.Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya.

1.  Sedang menghayati peluang ke-2 bertandang ke Jepun mengikuti suami yang sambung Master di sini. Dapat spend masa dengan suami dan anak2.

 2. Punya dua orang puteri hasil sebuah perkahwinan yang telah masuk tahun ke-5. Adia Zara dan Arisa Amani. (Love you Papa).

3. Pernah belajar di Okayama Universiti pada tahun 1996-2000. Tapi sebenarnya tak rasa pun, apa yang dipelajari dulu digunapakai ketika mula keje ari tu.

 4. Dah penat tengok drama Jepun agaknya, sekarang ni agak giler tengok drama Korea. Yang amat bencikan Winter Sonata sebab asyik2 ada je adegan nangis satu ketika dulu, kini peminat setia Hong Gil Dong & Jumong.

5. Memiliki dua buah kamera Canon Kiss… ehehehe. Satu yang jenis filem dan satu lagi jenis digital. Minat photography? Yup… and berlagak mcm genius je bab2 ambik gambou.

6. Suka benar makan sushi. Lebih2 lagi salmon mayo dan ebi avocado. Nanti kat Mesia tak jumpa dah… kene buat sendiri kot baru lebih sedap.

7. Suka main PC games. Pelangan setia Big Fish Games… tapi sekarang  since dok di Jepun,banyak carik game free je la… Tengah usaha abiskan game Totem Tribe sekarang ni.

 8. Lately susah nak tido sebab banyak benda yang nak difikirkan je.  Sebenarnya Allah suruh hamba-NYA ingat pasal mati… bukan fikir…kan? 

 9. Lately addicted to cofee… Hasil berpantang le nih… ahahahaks. Maybe jugak reason kepada perkara ke-8.

10. Tengah menghitung hari nak balik  Malaysia Mac 2010 ni.

4. Tag siapa pula:

Mayzatt (My best friend masa belajar di Jepun dulu)

Ujen(Kohai masa 3rd college UM)

Kak Aini (classmate Papa)

 

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.